ΕΚΕΙΝΟΣ & ΕΚΕΙΝΗ
Σκιουφιχτά με κιμά και ξινομυζήθρα από τον Σταύρο Βαρθαλίτη
Μια υπέροχη συνταγή με άρωμα... Κρήτης
SHARE:
Τα παραδοσιακά σκιουφιχτά της Κρήτης, τα χειροποίητα ζυμαρικά που αγαπούν μικροί και μεγάλοι είναι οι πρωταγωνιστές της συνταγής που παρουσίασε ο σεφ Σταύρος Βαρθαλίτης.
Όπως δήλωσε ο ίδιος πρόκειται για μία vegan συνταγή και το μυστικό είναι ότι χρειάζονται περισσότερο βράσιμο από τα συνηθισμένα μακαρόνια.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, 100 γρ. λουκάνικο χοιρινό, 60 γρ. ελαιόλαδο, 300 γρ. σκιουφιχτά, 2 κρεμμύδια, 2 ώριμες ντομάτες, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή, 2 κ.σ. πελτέ τομάτας, 1 κ.σ. θυμάρι ξερό, 1 πρέζα ζάχαρη, 40 γρ. κόκκινο κρασί ξηρό, αλάτι και πιπέρι, 150 γρ. ξινομυζήθρα για το σερβίρισμα, φρέσκο θυμάρι για το σερβίρισμα.
Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε και τον τρόπο εκτέλεσης: