Πολίτικο εκμέκ με τσουρέκι

Newsroom
Newsroom

Μια συνταγή από τη Γωγώ Δελογιάννη

Υλικά

1 τσουρέκι σε φέτες, 250 γρ. αποφλοιωμένο αμύδαλο σπασμένο και καβουρδισμένο ,1 kg παγωτό καιμάκι

Για το σιρόπι

400 γρ. ζάχαρη, 450 γρ. νερό,1 ξύλο κανέλας, χυμό από μισό λεμόνι

Για την κρέμα εκμέκ

1,5 λίτρο γάλα φρέσκο, 200 γρ. ζάχαρη, 230 γρ. κορν φλάουρ, 1 κ.γ. μαχλέπι και μαστίχα ανάμεικτα και σπασμένα, 2 αυγά, 5 κυβάκια βούτυρο (50 γρ.), 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ