Λαζαροσαββάτο: Ένας τρόπος για τους Κρητικούς να τιμήσουν τους νεκρούς τους

Λένα Ηγουμενάκη
Λένα Ηγουμενάκη

Τα «Λαζαράκια» ή «Λαζάρηδες» ή «Λαζαρούδια» είναι μικρά νηστίσιμα ψωμάκια.

Της Λένας Ηγουμενάκη*

 

Το Λαζαροσαββάτο τιμάμε την υπό του Χριστού Ανάσταση του φίλου Του, Λαζάρου.

Οι νοικοκυρές, κατά το έθιμο ζυμώνουν ειδικά ψωμάκια, τα «Λαζαράκια» , στα οποία δίνουν το σχήμα ανθρώπου, σπαργανωμένου, όπως ακριβώς παριστάνεται ο Λάζαρος στις αγιογραφίες. Τα «Λαζαράκια» ή «Λαζάρηδες» ή «Λαζαρούδια» είναι μικρά νηστίσιμα ψωμάκια, τα οποία προσφέρουν το Λαζαροσάββατο.

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα στο Discovercrete.com

*Πρόεδρος του συλλόγου Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας

Δείτε επίσης:

Πάσχα στην Κρήτη: Από τα κάλαντ(ρ)α του Λαζάρου μέχρι το κάψιμο του Ιούδα ...

 

Discovercrete.com: Σύστησε την Κρήτη στους επισκέπτες της!

 

Ανακαλύψτε περισσότερα εδώ!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, το Instagram και το tiktok

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ