Γάλα: Για ποιους ανθρώπους η κατανάλωσή του σχετίζεται μειωμένο κίνδυνο διαβήτη

Newsroom
Newsroom

Νέα μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 είναι μειωμένος σε άτομα με μια συγκεκριμένη γονιδιακή παραλλαγή.

Ο διαβήτης τύπου 2 χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα σακχάρου και αντίσταση στην ινσουλίνη.

Οι ερευνητές αναζήτησαν συνδέσεις μεταξύ της κατανάλωσης γάλακτος και του μειωμένου κινδύνου εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, αναλύοντας το γονιδίωμα (GWAS).

Προηγούμενες έρευνες σχετικά με την κατανάλωση αγελαδινού γάλακτος και του μειωμένου κινδύνου εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, δεν κατέληξαν σε σαφή αποτελέσματα, καθώς άλλες έδειχναν κάποια συσχέτιση και άλλες διαπίστωσαν ελάχιστη έως καμία συσχέτιση.

Στη νέα μελέτη οι ερευνητές έλαβαν υπόψιν το γενετικό προφίλ των συμμετεχόντων.

Χρησιμοποιώντας εκτιμήσεις για τη διαιτητική πρόσληψη που αναπτύχθηκαν από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, ανακάλυψαν μία συσχέτιση μεταξύ ατόμων με μια γενετική παραλλαγή που κωδικοποιεί το ένζυμο λακτάση, το οποίο χρησιμοποιεί ο οργανισμός για να διασπάσει τα σάκχαρα του γάλακτος.

Περισσότερα στο onmed.gr

 

 

 

 

Φωτογραφία από Imo Flow από το Pixabay

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ